Superhelden (m/v) op de camping

superhelden

In een ver verleden heb ik een blog geschreven voor Superhelden kinderkleding en eigenlijk is die nog steeds heel leuk dus ik plaats hem hier gewoon nog een keer!

Volgens Wikipedia is een superheld een fictief personage dat veel voorkomt in strips, films en televisieseries. En dan gaat het om een held met superkrachten of anderen bijzondere eigenschappen zoals expertise in vechtsport en/of technologische snufjes…

En dat moet ik dan combineren met de camping… dus…
Na een mini brainstormsessie met mezelf bedacht ik 5 leuke ideeën die je met je Superhelden en Superheldinnen kan doen op de camping.

Superhelden “Wie is het”?
Kan ook in de auto op de achterbank op weg naar de vakantiebestemming, of in de voortent/caravan als het weer wat minder is: Iedereen schrijft voor een ander een superheld op een post-it en plakt deze (zonder dat deze persoon het ziet) op zijn of haar voorhoofd. Hij of zij moet dan door middel van ja en nee vragen proberen uit te vogelen welke Superheld hij of zij is.

Superhelden Superbellen
Maak met de Superbellen een flinke emmer sop en doe een wedstrijd wie de mooiste, gekste, grootste bellen kan maken. En welke Superheld zorgt ervoor dat zijn of haar bel zo hoog gaat dat je hem niet meer kan zien?? Deze foto is gemaakt tijdens ons familie weekend op de camping. Superbellen was een supersucces zoals je kan zien.
LET WEL OP DAT JE DIT NIET DOET IN DE BUURT VAN (VOOR-)TENTEN EN LUIFELS!!!

Een Superhelden enveloppen speurtocht
De Superhelden en -heldinnen beginnen met envelop 1, hierin geeft een plaatje van een superheld aan waar ze heen moeten. Zijn ze daar aangekomen hangt er een envelop klaar met daarin een volgende superheld die de volgende aanwijzing geeft. Enzovoort enzovoort… Je kan het wat moeilijker maken door er een rebus of een som bij te schrijven waarbij het antwoord aangeeft waar ze heen moeten lopen.
Nog leuker is het als ze ook als Superheld verkleed gaan.

Superhelden verrekijker.
Echte kampeerders lopen met de WC rol onder hun arm. En als die rol nou op is dan maken echte Superhelden er een verrekijker van. Om alles goed in de gaten te kunnen houden natuurlijk. Want je bent een Superheld of je bent het niet natuurlijk!
Je kan ook met masking tape de rollen mooi aan elkaar plakken.

Een Superhelden zoektocht over de camping
Maak een lijstje van dingen die door de Superhelden moeten worden gezocht op de camping en in de omliggende natuur.
Zoals: iets zachts, iets ronds, iets groens, iets wat door mensen als afval is achtergelaten, een dennenappel, een gladde steen, 5 soorten bladeren, zaadjes, een konijnenkeutel (grapje), een vergeten haring…
Als de Superhelden nog niet kunnen lezen dan kan je tekeningen maken en meegeven.
Als alles is gevonden ligt er uiteraard een leuk prijsje klaar!