Retro & Zo

Kennen jullie iemand die met gemak een uur kan praten over stofjes?
Ik niet.. totdat ik met Alice Lolliga aan de praat raakte!
Alice en haar lief Bert Strijtveen zijn van Retro & Zo. En je zou het niet verwachten met deze naam maar ze zijn dus dol op retro en vintage spullen. 😉

tijdens Hippeace, we waren bijna buren…


Bert koopt caravans op uit de jaren ’70 (denk aan Otten, De Reu, Avento en Adria), knapt deze helemaal op en pimpt ze. Alice maakt bijpassende bekleding voor de banken en fabriceert er ook nog even kekke gordijntjes bij.
Indien nodig wordt het hefdak opnieuw bekleed en wordt er een retro luifel of voortent bij gemaakt!
Verder verkoopt Alice ook stofjes, en niet zomaar stof. Ze heeft Trevira2000 stoffen, nieuw van de rol maar gemaakt in de jaren ’60 en ’70.

Ze maakt behalve retro gordijnen en tafelkleden ook nog rokjes en retro broeken van deze stof. Maar ze maakt ook rokjes van retro gordijnen en tafelkleden. Echt zo leuk!
En dat doet ze niet alleen omdat ze dol is op retro en vintage maar ook uit milieu-oogpunt.
Met het mobiele naaiatelier, een De Reu Casbah uit 1974) staan ze regelmatig op markten en leuke festivals.
Hier verkopen de dus deze Trevira 2000, rokjes en broeken en kunnen gordijnen en luifels worden besteld voor retro voertuigen. Alice heeft haar naaimachine bij zich dus alles kan ter plekke worden aangepast!

Trevira2000

Nog even wat info over de stof waar ze zo gek van zijn…
Trevira2000 was de eerste kunststof waar iedereen wel kleding van had in de jaren ’60 en ’70. Deze stof kreukt niet, is slijtvast, rafelt niet en is licht echt (de zon verkleurt de stof niet) dus dat is reuze handig!
Ideaal voor bijvoorbeeld gordijnen of bekleding van kussens in je retro caravan of camper.
Je kan het makkelijk wassen, het droogt supersnel en het krimpt niet.
En naast al deze kwaliteiten heeft de stof vaak hele leuke vrolijke en soms best heftige prints die in deze tijd zo ontzettend hip waren!

Wil je meer weten over deze toppers?
Stuur een mail naar Alicelollinga@gmail.com