ZZZZZlaaptips tijdens kampeertrips

Te heet, te koud.. je weet nooit precies welk weer je hebt tijdens je kampeertripje. Daarom wat tips voor de plak-en bibbernachten.

We beginnen lekker heet:
Uiteraard hou je van de zon (tenminste de meesten van ons) maar als je iets langer dan heel vroeg opstaat dan kan je beter een plekje uitzoeken in de schaduw. Op deze plekjes kan je iets langer uitslapen en zweet je niet in alle vroegte je bed uit.
Wat ook fijn is is om in plaats van een slaapzak of dekbed lekker onder een grote hamamdoek of in een lakenzak te gaan liggen.
Even lekker warm douchen voor het slapen is beter dan een koude douche.
Hoe fijn die campingwijn ook wegslobbert: vergeet niet om ook veel water te drinken.
Mocht je stroom hebben: neem een (reis-)ventilator mee, daar houden muggen ook niet van trouwens.

En hier zijn de tips voor de koudere nachten:
Zorg voor een goede slaapzak, in de winkel kunnen ze goed advies geven. Een fijn dekbed is ook geen overbodige luxe.
Neem een kruik mee en zorg dat deze al in je bed ligt voor jij erin kruipt, heerlijk! Geen kruik: vul een fles met warm water, dat is niet perfect maar beter dan niets.
Als je in een tent slaapt, zorg dan voor isolatie tussen jou en de grond. Zeil, tent, isolatiematje. In de outdoorwinkel kunnen ze je prima adviseren. Een luchtbed is lastiger opwarmen dan een schuimrubber matje.
Zorg voor goed en gezond eten en drinken, je bent je eigen kachel en je hebt goed “brandhout” nodig.
Blijf droog, natte kleding zorgt dat je snel afkoelt. Zorg ook dat alles in je tent of caravan/camper zo droog mogelijk is en blijft.