Beam me up Skotti

skotti

Hoe handig, een inklapbare barbecue met gasfles

Ik kreeg dus via Instagram de vraag van Skotti of ik hun grill/barbecue wilde testen.
Euhmmm…. Uiteraard dacht ik dat het spam was, zo nederig ben ik dan ook wel weer. Dus even gevraagd of dit een grapje was maar het bleek echt zo te zijn.
Dus binnen een week kreeg ik een pakket bezorgd met een gasflesje en twee oranje platte tassen.
Nou begin er maar aan… Ik ben van het soort dat toch wel de gebruiksaanwijzing leest dus het in elkaar zetten ging redelijk (al zeg ik het zelf), keertje op de camping geoefend en daarna mocht Skotti mee naar mijn verjaardagsfeest (hiep hiep hoera) inclusief kamperen voor de liefhebber in de kersenboomgaard van mijn zusje en mijn zwager.

Deze keer gingen 2 mannelijke vrienden aan de slag om Skotti weer in elkaar te zetten voor het hamburgerbuffet, maar zij deden het zonder gebruiksaanwijzing ;-).
Wonderbaarlijk genoeg lukte dit zonder al teveel problemen. Alleen zat de grillplaat niet helemaal recht.
Gasflesje aan en hoppekee, we hadden binnen no time heerlijke vega hamburgers van deze gril. En na gebruik en afkoelen zat het hele pakketje ook in een handomdraai weer in de twee draagtassen (je ziet ze op de foto, ze zijn gemaakt van een soort vrachtwagenzeil).

Ik geef eerlijk toe dat ik er een stuk onhandiger mee ben. Voordat ik met name de deksel weer uit elkaar heb zijn we wel 10 minuten verder. Mijn vriend doet het binnen 2 minuten volgens mij. Die snapt niet dat ik zo zit te klooien.

In het kort uitleggen wat Skotti nou precies is is wel een uitdaging want het is nergens mee te vergelijken.
Het is dus een barbecue die je als een plat pakket meeneemt in een tas die rondom sluit met klittenband. De losse onderdelen schuif je op een bepaalde volgorde in elkaar en dan heb je dus dus barbecue. Je kan de gasfles + aansluiting gebruiken maar je kan ook met houtskool of met gewoon hout gaan kokkerellen. Dan laat je dus de gasbuis en de gasaansluiting weg, dat lijkt logisch maar ik zeg het toch maar even.
Het gas is ook te reguleren dus het kan bijna niet mislukken.
De oranje draagtas kan je als ondergrond gebruiken want deze sluit rondom met klittenband. Hierdoor beschadig je geen kwetsbare natuur. Het materiaal is superstevig, ik denk dat ik nog heel veel jaren plezier ga hebben van deze innovatie! En als ik niet ga grillen dan kan ik er altijd nog een mooi vuurtje in maken want ook als vuurschaal is Skotti te gebruiken.

Hier boven zie je de barbecue zelf (weegt iets meer dan 3 kilo). Er is ook nog een losse cap/deksel verkrijgbaar. Hierdoor kan je niet alleen gewoon grillen maar ook braden, bakken, roken of gewoon koken.
Er zijn nog meer accessoires verkrijgbaar, kijk hiervoor even op de website.

Vriendinnen aan het grillen in de boomgaard.
Je ziet dat de grillplaat dus niet op de juiste manier zit 😉

Conclusie:
Kan je zonder Skotti? Ja hoor.
Is ie leuk en stoer? Zeker!
Handig in elkaar te zetten? Ik deed er wat langer over dan gemiddeld, maar dat komt ook omdat ik nogal voorzichtig ben.
Wat ik echt super vind is dat ik deze gewoon schoon en netjes in mijn caravannetje kan bewaren onder de bank en dat gaat met een gewone barbecue zeker niet lukken. De tas is afwasbaar en de onderdelen zijn ook schoon in een handomdraai. Een aanwinst dus! Ik ben nu al aan het bedenken wat mijn volgende camping-Skotti gerecht gaat worden.