Vegan camp-koken by Kim

Kim van Food Journey and Happiness heeft me een paar overheerlijke vegan recepten gegeven om met jullie te delen. Supermakkelijk op de camping in elkaar te draaien en ook nog eens vegan. Eet smakelijk!!

*SUPERSNELLE CAMPING MAALTIJD*

snelle camping hap

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 grote rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus
  • rucola
  • chilipeper
  • Turks brood (of iets anders om te dippen)

Alles behalve de witte bonen even klein snijden en opbakken in een pan. Daarna de witte bonen in tomatensaus erdoor en dit even goed verwarmen. Verdeel het over twee borden, rucola en chilipeper erover en done! Lekker met Turks brood! 

* SNELLE CAMPING SALADE *

snelle linzen salade

Deze salade kan je de dag ervoor al maken voor het geval je de dag er na belangrijke dingen te doen hebt (zoals badmintonnen, camping bingo of een speurtocht).
De Kipblockjes (van De Vegetarische Slager), zijn mini-Kipstuckjes en zijn perfect van formaat om door een salade te doen!

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 blik linzen
  • 1 doosje Kipblockjes van De Vegetarische Slager
  • 200 gram cherrytomaten
  • 4 eetlepels Amsterdamse uien
  • 2 theelepels mosterd
  • scheutje olijfolie
  • peper naar smaak

BEREIDING

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de Kipblockjes in een paar minuten rondom bruin met wat peper naar smaak.
Was de cherrytomaten en snijd in vieren. Halveer de Amsterdamse uien. Spoel de linzen af onder de kraan en laat goed uitlekken.
Voeg alles nu samen in een grote salade-schaal en voeg de mosterd en wat olie toe en meng alles goed.

*SNELLE NOODLE SOEP*

Noodle Soep

Deze Noodle soep is echt een go-to maaltijd! Vooral als het waait en regent buiten, dan is soep toch wel heel erg lekker! (maar op een zomerse dag op de camping doet ie het ook meer dan prima! Deze soep staat binnen 20 minuutjes op de campingtafel dus meer tijd om te luieren, te kletsen met de buren of een puzzel te maken!

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 1 paksoI
  • 250 gram champignons
  • 1 rode peper (als je van spicy houdt)
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje sojasaus
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 liter water
  • gebakken uitjes
  • 1 zakje Amoy Straight to wok noodles
  • olijfolie

BEREIDING

Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de paksoi en snijd in reepjes, houdt het witte gedeelte apart van het groene gedeelte. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snij de ui en het knoflookteentje fijn.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper licht aan. Voeg de champignons en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
Het water mag dan ook toegevoegd worden en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuutjes warm worden, maar laat de soep niet koken.
In de laatste 4 minuten voeg je de noodles toe en het groene gedeelte van de paksoi. Voeg ook de sojasaus toe en roer goed door.
Verdeel de soep over twee kommen en maak af met wat gebakken uitjes.